U13A SK Wachtebeke - KVVK Kemzeke

Uitslag
3-0

Op de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen ontvingen we de klauwaarts van Kemzeke. In de heenwedstrijd kraakte Kemzeke pas in het laatste kwart met 3 doelpunten. Len was de grote uitblinker in die wedstrijd op het grote terrein.

Bij de eerste dreiging van Kemzeke was het meteen raak, gelukkig weliswaar aan de goede kant. Sander haalt de angel uit de bezoekende dreiging en brengt Matthias in balbezit. Met een crosspass probeert hij Dario te lanceren en wanneer de laatste man van Kemzeke over de bal maait kan Dario 1op1 gaan met de doelman. Hij pakt het geschenkje uit met een tikje langs de keeper en SKW op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd blijft goed in evenwicht en de thuisploeg dreigt nog 2x via Dario, eerst voorlangs en dan net erover. Aan de overzijde staat Fien attent te keepen en is 2x als eerste op een potentiële dreiging van de bezoekers. Zo komt de eerste break bij een 1-0 stand.

Tweede kwart hebben we het aanvankelijk moeilijk met de power van Dario De Clerck. Doelman bij de u15 die noodgedwongen moest bijspringen om op het aangepaste uur te spelen ,waarvoor nogmaals dank. Hij bewees buiten te keepen ook een stevig stukje te kunnen voetballen. Fien wou echter niet meewerken aan de betere periode van Kemzeke en pakte uit met een, welisware onorthodoxe, 3-voudige redding. Ingrijpen dus en tijd om power met power te bestrijden, lengte met lengte, Dario met Dario. Position-switch zoals de smos zou zeggen. Ricky-techniki Rune komt hierdoor op de linksvoor en dat zag hun sterke rechtsachter niet graag gebeuren. Zijn kwieke dribbels luidden ook kansen in voor de thuisploeg. 2 van zijn voorzetten belanden bij Kilian die ofwel net niet genoeg kon besluiten ofwel de keeper vond. Langs de andere flank kwam Len enkele keren opzetten maar dichter dan een schot voorlangs kwam ze niet. Wachtebeke voert de druk wat op, een vrije trap sterft op de laatste man voor het hoekje. Een ingestudeerde hoekschop van Rune gaat in de handen van de doelman. Een volgende korte hoekschop eindigt met een voorzet van Rune, zeer fraai tegenvoets binnengeknikt door Kilian: 2-0. Toch is er nog gevaar aan de overzijde ook . Fien heeft 1x geluk wanneer ze als eerste op een diepe bal zit maar pardoes op het lichaam trapt van de aanvaller, de bal caprioleert goed. 1x is de ingreep gewoon goed op een nieuwe diepe bal is ze als eerste op de bal en de daaropvolgende botsing stoort haar niet. En 1x was er een klasse ingreep op een vrij strak schot dat ze uit haar rechtse hoek ranselt. 2-0 na een boeiende eerste helft.

Derde kwart en dat wordt een vrij gesloten kwart. Wachtebeke houdt met een uitstekende Sander, Bram en Lize achterin de boel uitstekend gesloten. Dario vecht bikkelharde duels uit met z'n naamgenoot, zowel in de lucht als over de grond. De defensie van Kemzeke houdt ook vrij goed stand toch is het genieten van Rune, die tot 3x toe tussen de benen door raakt van z'n nochtans sterke bewaakster. Kilian en Len spelen sterk en dominant toch komt de laatste pass er vaak net niet uit maar door hoge druk is ook de kemzeekse opbouw verstoort.

Laatste kwart starten de bezoekers sterk maar Fien geeft geen krimp eerst alert op een lage vrije trap, vervolgens stevig in luchtduel wanneer de bezoekende lange dreigt binnen te koppen. De bal gespeeld en de botsing nam ze er graag bij. Eerlijk is eerlijk Fien speelde vandaag met een aanwezigheid en presence die verwacht wordt van een keeper die in een groot doel moet plaats nemen. Meer grote kansen werden niet weggegeven,waarbij ik tevreden ben over de prestatie van Madeleine (ondanks beperkt wedstrijdritme) en matthias die een uitstekende back is om met aanvallende impulsen te spelen. Uiteraard lieten ons spitsen zich ook niet onbetuigd, Len en Rune stuitten op de doelman . Kilian had na sterk werk van Len de pech om vol op de dwarsligger te trappen. Toch kwamen we nog tot sturen. Matthias verlegt van flank, Rune houdt binnen met een hakje, Len zet voor en Bram vecht zich op kracht voorbij z'n man en scoort van dichtbij z'n eerste van het seizoen:3-0. Hij is hiermee de 11de verschillende speler die scoort dit seizoen. Tevens goed voor de eindstand.

Vandaag kan ik alleen maar tevreden terug blikken. Ik zag snelle combinaties en omschakelingen, stevige duels, solide verdediging en matuur keeperswerk overgoten met een sausje van individuele techniek. Tevreden over de volledige lijn. Nog 1x vol aan de bak thuis tegen Waasmunster en als er een datum gevonden wordt naar Zelzate en we kunnen terugblikken op een goed seizoen voor nieuwjaar en een uitstekende competitie na nieuwjaar.

SKW speelde met: 1. F.Dayers, 2. L.Van Poecke, 4 .S.De Buck, 5. R.Corneillie, 7. L.Braems, 8. M.Willaert, 10. K.Van Autreve, 11.D.Van der Vloedt, 13. B.Van de Wege, 14. M.Bossaert

Goals: 4': 1-0 D.Van der Vloedt; 25': 2-0 K.Van Autreve; 59': 3-0 B.Van de Wege

Grtz Wesley

Datum match

U13A FC Eksaarde - SK Wachtebeke

Uitslag
0-5

SKW heeft schaapjes bij de rust op het droge.

 

 

Zaterdag ochtend waren we te gast op de Canondreef te Eksaarde. Eksaarde een team waar we in de heenwedstrijd een overdreven 7-0 overwinning tegen boekten. Een ploeg die zich vorige week wist te herpakken na een dipje met 1-5 winst op waasmunster. Bovendien gaf de 7-0 geen garanties, dat bewees VSV Gent door thuis met 8-0 te winnen maar op eksaarde 3-3 gelijk te spelen. We waren dus op onze hoede.

Wachtebeke was gewaarschuwd na enkele mindere starten de voorbije weken en schoot deze week wel goed uit de startblokken. Dario nam een afvallende bal op de slof en zag deze afwijken op het lichaam van een verdediger om zo in doel te gaan, zo met een gelukje 0-1. De wedstrijd gaat verder vrij goed op en af met voor SKW een 2-tal kansjes voor Jelle waaronder een kopkans. Aan de overzijde besloot Nicolas 2x een dutje te doen wanneer hij eigenlijk z'n doellijn moest verlaten. Beide malen stond het Eksaardse vizier slecht afgesteld, vooral de poging van hun 8 kon slechter afgelopen zijn. Zo staat het 0-1 na het eerste kwart.

Na 5 minuten in het tweede kwart verdubbelen de zwarthemden hun voorsprong: Kilian speelt Jelle aan en die loodst Len doorheen de verdediging om vervolgens de botsende bal subtiel over de uitkomende doelvrouw te lobben: een 0-2 met gevoel. 2 minuten later in het terug prijs. Len haalt de achterlijn en Dario plaatst het kanon in canondreef, met een snoeiharde streep laat hij de keeper geen kans. De 45 in perfectie uitgevoerd en 0-3. Eksaarde is zeker niet de minderen in het spel maar ook de defensie speelt goed gesloten met zeker een sterke Lize en Matthias, maar ook Sander,Arne en Fien laten zich niet onbetuigd. In het midden leidden Kilian en Dario de dans, twee spelers die de vista hebben om razendsnel om te schakelen na balverovering. Als Jelle dan ook nog eens z'n beste wedstrijd acteert in wabeekse dienst, met technische bagage en slim en snel handelen, naast de immer gevaarlijke Len dan ben je als coach tevreden. Het slotakkoord komt er na een eksaardse hoekschop. De bezoekende luchtmacht wint het pleit en Jelle lanceert de rappe Len, en dan weet je dat de vogel gaan vliegen is, ze werkt beheerst naast de doelman af: 0-4. Tevens de ruststand.

Tweede helft begint net als de eerste met een snel doelpunt. Eigenlijk het mooiste qua opbouw met enkele dubbele 1-2's met verschillende pionnen. Fien, Sander, Kilian en Len beroerden allen de bal voor alleer Jelle met enige hulp van de doelvrouw de bal onder de lat binnenwerkt :0-5. Hierna brute pech en een ''youtube-moment'' voor Eksaarde. Aanval van op rechts, schot gaat tegen te paal en Nicolas vertikt het de losse bal op te rapen, waardoor de aanvaller de bal voor het lege doel krijgt en de 1-5, weliswaar onder druk, maar heeft in te tikken. Op een of andere manier slaagt die er echter nog in de lege kooi te laten voor wat het is en de andere paal te viseren. Beide teams krijgen nog wat kansjes maar de vizieren staan niet meer goed gericht.

Laatste kwart was eindeseizoensvoetbal. Wachtebeke had de zaakjes onder controle, doch met nonchalance voorin. De enige 2 vermeldenswaardige berichten waren eerst terug pech voor eksaarde, een afgeweken bal (zoals ons eerste goal) kende geen geluk en sterft op de paal. Vervolgens is het nog eens canontime bij Dario, een nieuwe bom met links zorgt voor een deukje in de onderkant van de lat, Jelle kopt de opbotsende rebound vrijstaand in de handen van de keeper. Hier moest onze topschutter zijn uitstekende wedstrijd eigenlijk bekronen met z'n tweede, maar na zo een match kon hij eigenlijk niet veel meer misdoen. Zo eindigt een gezapige tweede helft op 0-5.

Volwassen wedstrijd van SKW, die bij de rust al beslist was. De tweede helft werd de wedstrijd dood gemaakt na de vroege treffer. Ondanks ik Eksaarde een goede ploeg vind, zeker Hannah Everaert en Lewis Bullaert, voelde je dat we nooit in de problemen zaten. Zodat ik als coach voor het eerst eens rustig op de bank kon zitten en observeren. Volgende week treden we aan met een door skireis gehavende ploeg vs Kemzeke.

SKW speelde met: 1. N.Lardenoit, 2. L.Van Poecke, 3. A.Didier, 4.S.De Buck, 7.L.Braems, 8.M.Willaert, 9.J.Van Hecke, 10.K.Van Autreve, 11.D.Van der Vloedt, 99.F.Dayers

Goals: 4': 0-1 D.Van der Vloedt; 20': 0-2 L.Braems; 22': 0-3 D.Van der Vloedt; 29': 0-4 L.Braems; 32': 0-5 J.Van Hecke

Grtz,

Wesley

Datum match

U13A SK Wachtebeke - Avanti Stekene

Uitslag
5-2

Lize mag vieren na sterk debuut achter 10 maanden blessureleed.

 

Op deze druilige zaterdagmorgen kregen we de withemden uit Stekene op. De heenmatch eindigde op een krappe 0-1 winst, in een wedstrijd die veel weg had van het provinciaal kampioenschap kunstschaatsen.

Het eerste kwart van Wachtebeke was zoals wel vaker de laatste weken vrij matig, er waren kleine kansjes die vrij ongevaarlijk bleken te zijn. Jelle naast, Dario over, kortom geen alarmfases rood. Wanneer Stekene de neus aan het venster steekt is het wel raak. Een aanval vanop links, komt bij de centrale pion en die geeft mee met de loper die inschuift vanop rechts. Die zet de defensie van SKW schaakmat met een gekruist schot: 0-1. Wachtebeke heeft toch een kleine reactie in huis, het schot van Len sterft op de lat. Rusten bij 0-1... dachten we want in de slotseconden is er een hoge voorzet vanop rechts die door de doelman ongelukkig in doel verwerkt wordt : 0-2.

Werk aan de winkel in het tweede kwart, waarin we al voor het aanvangt een dompertje te verwerken krijgen. Kyara, aan een goede partij bezig, geeft aan dat ze niet verder kan en de periode van een tweetal weken rust dus geen soelaas heeft gebracht. Hierdoor werd Lize iets vroeger voor de leeuwen geworpen dan gepland. Ze bleek een talisman. Lize speelde alsof ze nooit uit was en zat direct in het ritme. De dadendrang van SKW werd ook iets groter maar vertaalde zich nog niet in doelpunten. Mathias speelt Len aan, de lob gaat net naast. Kopbal Sander op hoekschop, pal op de goalie, volley Dario, richting A-terrein. Aan de overzijde noteren we 1 afstandspoging die Fien zonder al te veel last onschadelijk maakt. Rusten dus bij 0-2.

Eventjes met de neus tegen de feiten drukken in de rust en met succes. Na de rust zien we weer grinta, druk vechtlust en vloeiendere combinaties. Dat onze eerste kans binnen gaat helpt natuurlijk ook, Dario infiltreert en geeft gepast mee met Len die de aansluitingstreffer binnen schuift: 1-2. SKW heeft nu de wedstrijd helemaal in handen en nadat zowel Jelle als Dario, nummers 1 en 2 qua goals, de gelijkmaker laten liggen komt die er toch. Lize onderschept, Dario kopt tot bij Jelle en die vindt Kilian centraal. Oog in oog met de keeper blijft deze ijzig kalm en werkt de 2-2 binnen. Met de neus op de feiten drukken blijkt een goede aanpak, dus probeert Sander een variant. De bal op de neus van de coach drukken... In een sterk kwart kan da geen kwaad, mocht dat het eerste kwart geweest zijn....Arme Sander. Met gelijke stand het laatste kwart in.

En dat begint alweer ideaal voor SKW. Onder druk van Jelle levert de linksachter de bal in bij Sander. Inspelen bij Dario die de doorgelopen Jelle bedient en ziet hoe Jelle de 3-2 in de korte hoek deponeert. Stekene probeert te reageren maar komt niet verder dan een schot dat sterft in de grijpgrage amen van Fien. Toch kruipt SKW wat onnodig achteruit wat betekend dat er harder gestreden moet worden maar er ook meer ruimte komt. Dario maakt daar gretig gebruik van op de eigen speelhelft gaat hij tegen de zijlijn z'n man voorbij en verstuurt een pass van een meter of 20 richting Len, die geniet van de geboden ruimte om haar snelheid te gebruiken en de bal heerlijk in de rechterbovenhoek te plaatsen: 4-2. Dezelfde 2 acteurs steken ook het slotakkoord in elkaar. Len speelt in op Dario en die gaat met een fraai beweging, bal uit de lucht plukken en met een pirouette op kracht en techniek, voorbij z'n bewaker. Als ik het zou doen lig ik nu op spoed dus hoe juist? De beweging zet hem alleen voor doel om de 5-2 hard binnen te trappen. Tevens de eindstand.

Als ik vandaag toch 1 iemand extra in de verf moet zetten is het Lize die na een lange weg, terug voetbalster is en tevens direct een aanwinst is en direct 3/4 wedstrijd speelde. Stevig in de duels en toch wat extra spelinzicht en opbouwend vermogen erbij. Ook Arne speelde vandaag een sterke partij en verdient een eervolle vermelding. Matthias had dan weer een iets moeilijke dag maar trok in de tweede helft, net als de hele ploeg z'n niveau terug omhoog met een sterk slotkwartier tot gevolg. Op en al een verdiende en logische overwinning waar we toch een moeizame start overwonnen.

SKW speelde met: 1. F.Dayers, 2. L.Van Poecke, 3. A.Didier, 4. S.De Buck, 6. K.Vandeputte, 7. L.Braems, 8. M.Willaert, 9. J.Van Hecke, 10. K.Van Autreve, 11. D.Van der Vloedt

Goals: 10': 0-1 Q.Persoon; 15': 0-2 F.Dayers (own); 31': 1-2 L.Braems; 42': 2-2 K.Van Autreve; 46': 3-2 J.Van Hecke; 54': 4-2 L.Braems; 57': 5-2 D.Van der Vloedt

Grtz,

Wesley

Datum match
Afbeeldingen

U13A GFA Sinaai - SK Wachtebeke

Uitslag
2-4

Luchtmacht beslist stroef duel.

 

Vrijdagavond stond de vooruitgeschoven terugwedstrijd bij GFAS op het programma. Een rist geblesseerden en zieken: Lize (enkel) Kyara (knie) Kilian (lies) en Jelle (ziek) ontbraken daarenboven was er ook een late afmelding van Madeleine zodat Gilles (U13B) nog werd opgetrommeld. Met Jelle en Kilian verdwijnen er toch 4 van de 9 goals uit de heenwedstrijd, dus was het wat afwachten.

Het waren de dames van de thuisploeg die de debatten openden. Een licht toegekende vrije trap werd door een thuisspeelster heerlijk in de rechterwinkelhaak geborsteld: 1-0 voor de thuisploeg. Gelukkig een snelle reactie van SKW, Sander speelt centraal in op Len die de bal tot bij Matthias devieert , waarna Matthias de bal beheerst over de keeper lobt: 1-1. SKW heeft het wat moeilijk met de hoog staande en in de rug duikende dames en dat resulteert in een goede kans voor de thuisploeg, Nicolas staat paraat.

Tweede kwart begint uitstekend voor roodwit wanneer een hoekschop van Len fraai overhoeks in de linkerbovenhoek geknikt werd door Sander:1-2. Lang kunnen we echter niet genieten van deze voorsprong, Bram slaat aan het dribbelen op de linksachter en verliest de bal, de flankspeelster haalt de achterlijn en legt op maat terug op een ploegmaat die Nicolas hard te grazen neemt in de korte hoek: 2-2. En het is de thuisploeg die het gevaarlijkste blijft met een poging naast en 2 knappe reddingen van Nicolas. Aan de overzijde is er een attente doelvrouw die enkele potentiële brandjes al glijdend blust. Toch gaat SKW met een zeer gevleide voorsprong rusten. Dario lanceert Len en die trapt via de doelvrouw krachtig de 2-3 binnen.

Derde kwart was beter van de bezoekers, zonder tot scoren te komen. Gilles kreeg tot 2x toe de kans om de voorsprong uit te diepen maar het vizier stond beide malen slecht afgesteld. Terwijl Len na aangeven van Dario staalhard op de paal besluit. Aan de overzijde is ook de thuisploeg er dichtbij  wanneer, ze een van hun toch niet gering aantal corners, in een scrimmage aan de tweede paal beland plaatst ze de bal met de hak op de paal. Zo gaan we het laatste kwart in.

Het laatste kwart zit er al snel op voor doelpuntenmaker Sander, na rugdekking van een infiltrerende aanvalster moet hij de rest van de wedstrijd aan zich laten voorbij gaan. Toch is onze luchtmacht niet monddood want het is Arne die zichzelf bevrijdt na een moeilijk wedstrijd. Hij kopt een nieuwe hoekschop van Len via de paal in de rechterkruising: 2-4. Z'n eerste treffer van het seizoen zorgt voor wat meer ademruimte. Wachtebeke stuit nu nog enkele malen op de doelvrouw (Dario, Gilles en Len) en Matthias ramt nog een uitstekende kans over. En ook Nicolas besluit zich met 2 goede parades niet meer te laten passeren. En zo blijft het 2-4.

Een overwinning op kracht en loopvermogen op het grote veld, het echt goede voetbal missen we toch al een paar weken. Op wilskracht blijven we goede resultaten en overwinningen halen. Maar enerzijds missen we automatismen door zieken en blessures en anderzijds lijkt er soms wat nonchalance tussen te glippen waar we zullen voor afgestraft worden als die niet verdwijnt. Alles bijeen genomen toch een verdiende zege. Volgende week thuis tegen Stekene, een ploeg die we ginds versloegen met 0-1. Maar op een bevroren terrein waardoor we de echte waardeverhoudingen tussen de ploegen nog niet perfect kunnen inschatten.

SKW speelde met: 1. N.Lardenoit, 3. A.Didier, 4. S.De Buck, 5. F.Dayers, 7. L.Braems, 8. M.Willaert, 11. D.Van der Vloedt, 13. B.Van de Wege, 17. G.Verplancke

Goals: 4': 1-0 L.Moens; 6': 1-1 M.Willaert; 17': 1-2 S.De Buck; 19': 2-2 M.Van Acker; 29': 2-3 L.Braems; 52': 2-4 A.Didier

Grtz,

Wesley

Datum match

U13A SK Wachtebeke - KFC Herleving Sinaai

Uitslag
4-3

Vele zieken, vervanger Rune blinkt uit en Jelle prikt 2x op verjaardag.

Donderdagavond kwam Sinaai op bezoek, een ploeg die nog niet verloren had in de reeks.Bovendien mistten we Len(ziek), Fien(ziek) en Kyara(knie) Op het kleine B-veldje beloofde het een strijd te worden en dat werd het ook.

Het eerste kwart verliep gesloten en evenwichtig met 1 grote kans voor beide teams. Eerst was er een harde knal van Dario die door de doelman om verbazingwekkende wijze nog tegen de paal verwerkt werd. De bezoekers reageerde met een uitstekende kans wanneer ze met 3 voor Nicolas verschijnen, doch de bal werd binnen diens bereik getrapt en gepareerd en zo 0-0 na het eerste kwart.

Sinaai is gretiger en komt op voorsprong na een inworp op rechts kan de bal meegegeven worden met een speler centraal in het veld, deze draait weg van Madeleine en trapt laag gekruist onder Nicolas de 0-1 binnen. 2 Minuten later ziet het er nog beroerder uit voor SKW een hoekschop vanop links wordt verkeerd ingeschat en gaat over een grabbelende Nicolas binnen: 0-2. Een scenario dat zich nadien bijna herhaald maar Nicolas kan de tweede inswinger wel, op een onorthodoxe manier, verwerken. Gelukkig kan SKW voor de rust nog milderen. Dario komt als winnaar uit het duel op een hoge bal , Rune kan de bal meepikken en vanuit scherpe hoek hard de bal in het dak van het doel knallen:1-2 bij de rust en werk aan de winkel bij de rust.

Sommigen werden bij de rust stevig de levieten gelezen en roodwit komt gretiger in de kleedkamer en ziet daar al vlug de beloning voor. Kilian smijt een hoekschop vanop links in het pak en daar weet Sander de bal met heup-bil-kont in doel te werken:2-2. Niet bepaald de mooiste goal maar wel een belangrijke want Wachtebeke neemt nu toch de bovenhand. Er volgen nog 2 uitstekende pogingen. Eerst haalt Dario de achterlijn en zet laag voor Kilian mist z'n schot maar de bal komt bij Bram die de bal net over de verste kruising trapt. Even later had Dario iets moois in gedachten, hij zag de doelman uit z'n doel staan en trapt van net over de virtuele middenlijn, z'n schot spat echter uiteen op de deklat. Sinaai zet daar 1 goede kans tegenover, een lage voorzet die net naast getrapt werd.

Laatste kwart begon met offensieve uitblinker Rune en Jelle time. In de eerste 4 minuten rolt Rune 2 x de centrale defensie van Sinaai op en speelt 2x op de gepaste moment in naar Jelle. Jelle komt hierdoor 2x oog in oog met de bezoekende doelman en kwijt zich beide malen uitstekend van z'n taak. Zo geeft hij met 2 treffers z'n verjaardag extra glans: 3-2 en 4-2. Aan de overzijde de reactie van Sinaai dat ook het doelkader treft wanneer een streep links uit de as van het veld tegen de deklat spat. Even later is het wel raak wanneer Arne onder druk van 2man een te mooie oplossing zoekt en deze veroverd wordt is Nicolas kansloos van dichtbij: 4-3. Sinaai ruikt een gelijkspel en gaat daar vol overgave naar op zoek. SKW moet achteruit maar houdt stand en krijgt via Bram nog een goede kans. Een afvallende bal komt voor de voeten van Bram die de bal net voorbij de verste paal steekt. Bram is een van die spelers die een enorme progressie gemaakt heeft dit seizoen. Vorig jaar nog nv1 bij Sint-Laureins en nu al weken uitstekend aan het spelen in onze defensie. Iemand die gretig is om te leren, te winnen en die zich liever te pletter loopt dan op te geven. Topmentaliteit. SKW houdt dus stand en smeert zo Sinaai z'n eerste nederlaag van 2017 aan in een wedstrijd die evengoed op 4-4 of 3-4 kon geëindigd zijn.

SKW speelde met: 1 N.Lardenoit, 3. A.Didier, 4. S.De Buck, 8. M.Willaert, 9. J.Van Hecke, 10. K.Van Autreve, 11. D.Van der Vloedt, 13.B.Van de Wege, 14. M.Bossaert, 15. R.Corneillie

Goals: 16': 0-1 I.Laureys; 18': 0-2 V.Hotaj; 24': 1-2 R.Corneillie; 34': 2-2 S.De Buck; 46' en 48': 3-2 en 4-2 J.Van Hecke; 51': 4-3 R.Van Daele

Grtz,

Wesley

Datum match

U13A SK Wachtebeke - GFA Sinaai

Uitslag
9-4

Dario dirigeert het middenveld, Len en Kilian plaatsen orgelpunten met elk een hattrick.

 

Op deze kletsnatte woensdagavond werd er een strijd gestreden op het, tot modderbad herschapen, B-terrein tegen Girls Football Academy Sinaai een ploeg die niet zeer veel scoort maar ook vrij weinig goals incasseert (enkele voorbeelden van uitslagen 2-1 winst vs kemzeke, 2-2 vs zelzate, 3-4 vs eksaarde), we mochten ons dus verwachtten aan een stevige opdracht.

Na 4 minuten kregen we het eerste doelpunt te zien wanneer Dario de bal centraal opdrijft en tussendoor Jelle vindt die de bal door de benen van de bezoekende goalie binnen schuift: 1-0. Twee minuten later is er de hoge druk van Kilian op de uitvoetballende verdediging wat leidt tot een steal die hij zelf afmaakt met een bal in de rechterbenedenhoek: 2-0. GFAS hanteert een zeer directe speelstijl en zoekt ruimte in de rug van de verdediging via de snelle Van Acker. Een eerste keer kan Nicolas het schot nog knap redden, bij haar tweede ontsnapping is het wel raak en trapt ze de 2-1 tegen de netten. Jelle komt nog dicht bij de 3-1 na een korte hoekschop maar ziet z'n bal op de buitenkant paal sterven.

Tweede kwart begint opnieuw met een wabeekse treffer. Dario dribbelt zich door het midden en trapt hard en laag op doel, de doelvrouw moet lossen en Kilian tikt de 3-1 binnen. Het vierde doelpunt is hiervan quasi een kopie, trap Dario, gelost en Len die er nu als de kippen bij is om de 4-1 binnen te werken. Het mooiste doelpunt qua afwerking is echter voor de bezoeksters. Een verre doeltrap wordt door hun spits afgewerkt en de opkomende spelers borstelt de bal met veel gevoel prachtig in de rechterwinkelhaak :4-2. Tevens de ruststand.

Tweede kwart start met vrij hoge druk van de sinaai girls en een SKW dat het achteraan moeilijk krijgt met de ballen die in de modder blijven plakken. Uitvoetballen wordt moeilijker en GFAS profiteert van een foutje van Arne, hij laat de bal van de voet springen en hun spits straft dat genadeloos af: 4-3. Een gelijkmaker hangt in de lucht maar Nicolas redt de meubelen.  Tot Dario de bal krijgt aangespeeld na een combinatie Matthias-Jelle, hij levert een pass op maat af richting Fien, die haar snelheid gebruikt en de 5-3 naast de doelvrouw plaatst. Twee minuten later leidt diezelfde Fien de doodsteek in voor de bezoeksters, haar lage center,na knap voorbereidend werk van Madeleine, zorgt voor een misverstand tussen verdedigster en doelvrouw, waarbij laatstgenoemde de bal over de eigen doellijn verwerkt:6-3. Een keren van het momentum dat nodig was.

Laatste kwart werd met hernieuwde moed aangevat door de bezoekers die vooral dreigden op vrije trappen. De ballen in de ''mudzone'' zorgde toch enkele malen voor code rood in de verdediging. Bij een aanval door het midden kan hun aanvalster zich doorzetten en de 6-4 in de hoek leggen. Wachtebeke reageert eerst nog door een schuiver van Fien voorlangs en komt vervolgens tot scoren wanneer Dario Len het straatje in stuurt, trapt Len haar tweede van de avond in de korte hoek: 7-4. Even later hoekschop GFAS, Sander kopt weg en Dario pikt op om vervolgens de linkerflank op te rollen en de achterlijn te halen en de bal terug te leggen op een inlopende Kilian die z'n derde van de avond binnen duwt: 8-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd van z'n oorsprong bij oprukkende linksachter Matthias, zijn lage gemeten voorzet wordt door Len naar waarde geschat en ook zij vervolmaakt haar hattrick met een hard schot : 9-4.

Mooie uitslag tegen de dames uit Sinaai. Ondanks het zware veld brachten we enkele mooie combinaties op de mat en waren we efficiënt voor doel en vooral in het slot de score (iets hoger dan wat de bezoekers verdienden) opdreven.

SKW speelde met: 1. N.Lardenoit, 3. A.Didier, 4. S.De Buck, 5. F.Dayers, 7. L.Braems; 8.M. Willaert, 9. J.Van Hecke, 10. K.Van Autreve, 11. D.Van der Vloedt, 13. B.Van de Wege, 14. M.Bossaert

Goals: 4': 1-0 J.Van Hecke; 6': 2-0 K.Van Autreve; 10': 2-1 M.Van Acker; 16': 3-1 K.Van Autreve; 24': 4-1 L.Braems; 26': 4-2 M.Van Acker; 34': 4-3 K.Van Gulck; 38': 5-3 F.Dayers; 40': 6-3 O.Ibn Fakih; 52': 6-4 M.Van Acker; 53': 7-4 L.Braems; 57': 8-4 K.Van Autreve; 59': 9-4 L.Braems

Mvg,

Wesley

 

Datum match

U13A Sparta Waasmunster - SK Wachtebeke

Uitslag
2-5

Hattrick Jelle voldoende in mindere wedstrijd.

Zaterdag stond de verste verplaatsing van de reeks op het programma, al is dit relatief in deze reeks. Al in de opwarming zei ik tegen Davy dat de spelers niet scherp oogden en dat bleek al snel duidelijk. Achter het doel waar we opwarmden stonden betonnen platen met er achter 2 chihuahua's op steroïden. Het devies was dus laag trappen tijdens de opwarming en na 5 schoten lagen er al 2 ballen over. Conclusie: vizier stond niet goed en ik raak rapper over afsluitingen dan ik dacht, mits de juiste motivatie.... die betonnen platen vertoonden ook vrij veel barsten en kleine gaten maar dat werd snel duidelijk eens we de wedstrijdbal voelden.

De wedstrijd zelf is het strijdplan van de spartanen duidelijk, het veld klein houden en strijden door het centrum. De eerste kans is voor Jelle wanneer Len haar doorzet en laag voorzet, Jelle krijgt de bal in 2 tijden niet voorbij de doelman. In de 5de minuut is hij wel succesvol, Matthias zet  zich centraal door maar duwt de bal iets te ver van de voet, waarop Jelle de bal overneemt en in de verste hoek plaatst: 0-1 en de vingers de eerste maal richting rugnummer.  Na 9 minuten verdubbeld Jelle de voorsprong met een fraai gelukje, Kilian met de splijtende pass door het spartaanse hart en Jelle wil de bal terug in de verste hoek leggen doch raakt de opstuitende bal niet vol waardoor het de perfecte lob over de keeper wordt: 0-2. Aan de overzijde kunnen de gastheren zich enkele malen doorzetten maar de afstandschoten zijn vangballen voor Dario,die maar 1x vol aan de bak moet op een harde knal van dichtbij die te centraal afgevuurd werd.

Ondanks de waarschuwing dat we te slap bezig waren begonnen we niet scherper aan het tweede kwart. Een aanval over links komt voor doel en een middenvelder werd niet opgepikt en mocht vrijstaand in de linker benedenhoek besluiten: 1-2. Niet dat we nu beter begonnen spelen maar op deze weken loopt er eentje in bloedvorm rond en eentje die in een begenadigde dag was om af te werken. Len rolt de rechterflank op en zet laag voor, Jelle doet de rest en maakt er beheerst 1-3 van. Waasmunster dreigt nog 1 maal en Dario moet goed plat.

Ondanks de voorsprong werd er toch een hartig woordje gesproken in de rust en dit resulteert in een scherper SKW, met onder impuls van Kilian en Matthias een scherper middenveld. Alleen vergeten we in het het derde kwart wel de kansen af te maken. Er wordt breder gespeeld en de thuisploeg krijgt het iets moeilijker om het te belopen. Doch een goede thuisdoelman houd Jelle tot 2x toe van een goal. Die komt er toch na een korte hoekschop van Len brengt Jelle laag voor en maakt Sander, met z'n linkse, z'n tweede van het seizoen met een schot in de korte linker benedenhoek: 1-4. Spartaanse dreiging was er niet veel in het derde kwart.

In het laatste kwart was die er wel maar toch scoren wij als eerste.Na een dubbele 1-2 tussen Jelle en Len scoort laatstgenoemde met een gekruist schot: 1-5. Waasmunster dreigt ook meer maar de verdediging bestaande uit Sander, Arne en Bram (Kyara heeft op dit moment moeten afhaken met een, hopelijk niet te ernstige, knieblessure) gooit zich nu wel voor elke bal. Hierdoor is toch zeker 1 of 2 goals vermeden en ook Dario staat goed te keepen. Toch scoort Waasmunster nog 1 maal wanneer een speler zich centraal goed vrij kapt en hard in de korte hoek besluit: 2-5. Aan de overzijde heeft de keeper nog 2 knappe parades op pogingen van Len.

Toch wel een verdiende zege in een moeilijke wedstrijd tegen een moeilijk te bespelen waasmunster dat in balverlies zeer klein staat en bij balbezit zeer snel en vaak met eentijdsacties kan omschakelen. Onze eerste helft was ik ondanks de voorsprong niet tevreden over maar van onze tweede helft val weinig op te merken. Len bewees haar bloedvorm en Jelle had na 2 matchen van droogte weer 1 van z'n dagen waarin hij levensgevaarlijk is voor doel.

SKW speelde met: 1. D.Van der Vloedt; 3. A.Didier; 4. S.De Buck; 6. B.Van de Wege; 7. L.Braems; 8. M.Willaert; 9. J.Van Hecke; 10. K.Van Autreve; 25. K.Van de Putte

Goals: : 5' en 9': 0-1 en 0-2 J.Van Hecke; 17': 1-2 V.Smolders; 23': 1-3 J.Van Hecke; 38': 1-4 S.De Buck; 51': 1-5 L.Braems; 53': 2-5 R.Malfliet (doelpuntenmakers waasmunster OV , vergeten bevestiging vragen)

Grtz,

Wesley

 

Datum match

U13A SK Wachtebeke - KVV Zelzate

Uitslag
3-6

Eerste nederlaag van 2017 tegen een KVV dat door gebrek aan spelers, noodgedwongen een 4 a 6-tal provinciale spelers naar Wachtebeke liet afzakken.

 

De dagen voor de wedstrijd sijpelden de berichten 1 voor 1 binnen. Eerst 2, dan 4, uiteindelijk nog iets meer spelers uit hun provinciale ploeg gingen spelen tegen ons. Toch kon de wedstrijd niet beter beginnen voor Wachtebeke als Len op rechts de bal afhandig kon maken en zich op kracht doorzetten, ze trapte vervolgens de bal hard gekruist voorbij de doelman: 1-0. Wachtebeke houdt de eerste 10 min perfect de organisatie en loert op de tegenaanval waarop Len nog 1 x in extremis geblokt wordt. Na die 10' is het bij de eerste vijandige bal tussen de palen meteen raak. Op hoekschop werd een Zelzate speler volledig vergeten. z'n schot werd nog geblokt maar de rebound werd proper in het zijnetje gelegd 1-1. Een minuutje voor de eerste break wel een doelpunt waar ik me druk in maak. Een speler van Zelzate mag ongehinderd langs 3 man soleren en en ondanks de bal te ver van de voet (waar de doelman sneller op diende te reageren) de bal rustig in het hoekje leggen :1-2.

Tweede kwart: eerste 5 minuten gesloten en dan een dubbele mokerslag. Eerst laten we ons terug ringeloren op een hoekschop: de bal blijft in de kluts hangen en wordt uiteindelijk vanuit een schuine hoek, tergend traag binnen getrapt: 1-3 en tot dan niet de ochtend va ons sluitstuk. Amper 6 minuten later is het opnieuw prijs als we centraal weer te braaf zijn en de aanvaller er rustig door snijdt . Nicolas redt eerst knap maar is kansloos op de rebound:1-4 en vooral te ''zachtaardig'' verdedigd. Zelf kunnen we 2 maal dreigen tussendoor op hoekschop, maar beide kopballen van Sander missen richting. Zelzate krijgt nog 1 goede kans maar Nicolas duwt via de lat over. 1-4 In de rust tegen een dominanter van vooral efficiënt (5 doelpogingen, 4 goals) Zelzate.

Voor de tweede helft werd er ingepeperd dat we zo braaf niet mogen zijn en meer duelkracht voor de dag moeten leggen. En dat loont beide ploegen houden mekaar in evenwicht maar komen niet verder dan elk een schot in de handen van de doelman of enkele pogingen buiten kader.

Vierde kwart start goed met een doorsteekpass van Matthias op Dario, die hard en laag z'n schot kruis en de 2-4 aantekend. Wachtebeke vat moet op hoopt op een come-back, doch ziet deze hoop smelten als de sneeuw op het terrein wanneer een bezoeker mag doorgaan na overduidelijk handspel (ondanks dat de armen de houding van Santo Cristo in Rio hadden, als onvrijwillig ingeschat) en de 2-5 aantekenen. 5 minuten voor het einde volgde het knapste doelpunt van de bezoekers na een snelle aanval in 1 tijd over enkele stationnetjes over links werkt een doorgebroken speler de 2-6 binnen. Het slotakkoord is voor Fien wanneer ze op rechts vrijgespeeld wordt door Jelle, schiet ze haar tweede van het seizoen in het dak van het doel: 3-6.

Nederlaag waar we kunnen uit leren en waar we toch iets getoond hebben. We laten ons de eerste helft pakken op stilstaande fouten en te zachtaardig verdedigen en haalden vooral in het tweede wedstrijddeel een zeer verdienstig niveau.

SKW speelde met: 1. N.Lardenoit, 3. A.Didier, 4.S.De Buck, 5. F.Dayers, 7. L.Braems, 8. M.Willaert, 9. J.Van Hecke, 10. K. Van Autreve, 11. D.Van der Vloedt, 13. B.Van de Wege

Goals: 1': 1-0 L.Braems; 10': 1-1 A.Ndabirorere; 14': 1-2 Onur (achternaam niet gekend want niet op blad BBF); 20': 1-3 R.Bobelijn; 26': 1-4 Jarne (idem Onur); 46': 2-4 D.Van der Vloedt; 49': 2-5 Onur; 55': 2-6 R.Bobelijn; 58': 3-6 F.Dayers

Grtz.

Wesley

Datum match

U13A KVVK Kemzeke - SK Wachtebeke

Uitslag
0-6

Len uitblinker in fraaie 0-6 winst.

Het begin van de wedstrijd was het was aftasten en de eerste dreiging kwam uit van de thuisploeg. Met lichte druk en gebruik makende van het grote veld konden ze een 3-tal hoekschoppen forceren die onschadelijk gemaakt werden door onze luchtmacht. Na een 6-7 tal minuutjes namen we de wedstrijd geleidelijk aan over. Een eerste kans was er voor de aan de eerste paal opduikende Jelle na voorzet van Len maar die kon onvoldoende besluiten, en vervolgens kwam er 2 maal dreiging op hoekschop maar telkens ging de kopbal naast. Na 15 minuten stond het niet onlogisch 0-0 in een vrij gesloten wedstrijd.

Direct na de aftrap van het tweede quarter was het wel prijs. Matthias onderschept een verre uittrap iets over de middenlijn (wedstrijd van backlijn tot backlijn) en Dario neemt over op de middenlijn. Hij gaat op wandel voorbij 3 tegenstrevers en haalt vervolgens verwoestend uit met links en ziet de bal in de verste hoek binnen gaan, een 0-1 die kan tellen. En dan staat de vrouw van de match op. Len ontvangt de bal op de middenlijn en levert in bij Kilian, Kili levert maatwerk af met een doorsteekballetje en Len trapt gekruist de 0-2 binnen. Len blijft de rechterkant terroriseren en levert enkele doelrijpe voorzetten af. maar de doelman houdt Matthias van een goal en ook Kilian werd nog net geblokt. Aan de overzijde bewijst onze defensie hun solide reputatie en wanneer er toch een bal achter de defensie komt is er een hoog meevoetballende Fien om elk smeulend gevaar de smoren. Rusten met 0-2

Derde kwart komt Kemzeke gretig uit de kleedkamer en krijgen we een vrij gesloten replica van de eerste helft. We zagen voor de thuisploeg een poging over doel en een voorzet waar de alleenstaande spits net niet bij kon. En voor Wachtebeke zagen we een vrije trap in de handen van de doelman en een te centraal afstandsschot. In de laatste seconden is er een iets te korte terugspeelbal bij Kemzeke, Len zet haar turbo terug aan, is iets sneller dan de doelman, omspeelt hem en legt vanuit een scherpe hoek de 0-3 in het mandje. Het bleek de doodsteek voor de thuisploeg.

In het vierde kwart lijkt het vat af bij de thuisploeg. Sander legt de bal over de verdediging, Lens bewaker moet eraf en de 0-4 eindigt naast de thuisgoalie.Er komen nog enkele kansen voor onder andere Matthias (net onder de lat) Kilian en Jelle op de doelman. Maar het is Dario die op aangeven van Kilian de 0-5 scoort met een strik rond, want het onschuldige schot glipt door de handen van de thuisdoelman. Een minuutje later is het slotakkooord voor Len, die 45 minuten voor paniek zorgde in de Kemzeekse afweer. Matthias steekt het balletje langs de defensie en onstopbare Len wint opnieuw een sprint van de doelman en duwt de 0-6 er langs. Haar laatste wapenfeit voor een verdiende applausvervanging en tevens de eindcijfers, al kwam Jelle nog dicht bij de 0-7.

Sterke collectieve wedstrijd waarin we opnieuw geen doelpunt en zelfs geen schot tussen de palen moesten toestaan. Met cijfers van 14 goals voor en 0 goals tegen is Roodwit alvast uitstekend aan de reeks begonnen, hopelijk houdt deze zowel offensief als defensief sterke periode nog een tijdje aan.

SKW speelde met: 1. F.Dayers, 3. A.Didier, 4. S.De Buck, 7. L.Braems, 8. M.Willaert, 9. J.Van Hecke,10. K.Van Autreve,11. D.Van der Vloedt,13.B.Van de Wege

Goals: 16':0-1 D.Van der Vloedt; 20',45' en 47':0-2, 0-3 en 0-4 L.Braems; 56':0-5 D.Van der Vloedt en 57':0-6 L.Braems

Grtz,

Wesley

Datum match
Afbeeldingen