SK Wachtebeke pakt eerste overwinning

3-4

SK Wachtebeke heeft op de vierde speeldag zijn eerste punten behaald. Uit bij Ursel kwam het driemaal op voorsprong, de thuisploeg kon ‘maar’ twee keer terugkomen. In de stand geeft het de rode lantaarn door aan Kaprijke/Bentille.

VVS Ursel: Jordy Wallaert, Servaes De Splenter, Nicolas Verlyen, Aron Michielsen (34’ Tjendo Beekaert), Nick De Meyer (79’ Ruben Willems), Thomas Mattheeuws, Kenneth Marginet, Kenzo Vandewalle, Gillian Bellaert, Simon De Meyer en Gilles Stofferis (72’ Lucas Van De Walle).
SK Wachtebeke: Kaay Criel, Brent Heirman (74’ Alessio Van Laere), Brecht Hoornaert, Bart Van de Vyver, Diego Van Malderen (82’ Niels Vanderghote), Jason Baeke (59’ Gian De Meester), Tanguy Delcour, Kevin Lambert, Florian D’Hondt, Hannes Van Hulle en Brandon Bomeré.
Doelpunten: 6’ Van de Vyver 0-1, 8’ D’Hondt 0-2, 9’ via strafschop en 48’ Bellaert 1-2 en 2-2, 75’ Van Laere 2-3, 80’ Bellaert 3-3 en 86’ Bomeré 3-4
Gele kaarten: Van de Vyver, Baeke, Heirman, Verlyen
Scheidsrechter: Semih Erikçi

SKW begon sterk aan de wedstrijd, in de openingsfase kopte Van de Vyver een eerste hoekschop van Van Malderen tegen de touwen. Twee minuten later deed D’Hondt hetzelfde op voorzet van Van Hulle. Na een strafschopfout van Van de Vyver kon Bellaert vanop de stip zijn eerste van de namiddag maken.

Direct na de rust maakte diezelfde Bellaert, na slap uitverdedigen, de gelijkmaker. Een kwartier voor affluiten zette de ingevallen Van Laere druk op Verlyen (ex-Wachtebeke) waardoor deze in de fout ging en de rood/witte speler de 2-3 aantekende. Vijf minuten later weerde Criel een schot van Mattheeuws, Bellaert was goed gevolgd en vervolledigde zijn hattrick. In de slotfase zorgde Bomeré voor de winning-treffer na een perfecte voorzet van Van Hulle.

VSV Gent, Hansbeke en DKW Evergem blijven met het maximum van twaalf punten aan de leiding, Lembeke volgt op twee punten. Wachtebeke komt alleen op de twaalfde plaats met drie punten, Sint-Kruis-Winkel staat één plaatsje hoger met vier punten, Ursel wordt dertiende met twee punten, Watervliet en Knesselare hebben één punt en Kaprijke/Bentille blijft puntenloos laatste.

Volgend weekend moet SKW zaterdagavond naar Standaard Muide dat 2-1 verloor bij Hansbeke en trekt Ursel diezelfde avond naar Ertvelde dat met 6-1 onderuit ging bij VSV Gent.

Datum match