U12 SK Wachtebeke - JV Kruibeke

Uitslag
1-3

SK Wachtebeke verlaat de jeugdcup met opgeheven hoofd tegen uittredende kampioen.

 

Deze avond stond de terugwedstrijd van de kwartfinale op het programma tegen JV Kruibeke, de kampioen van 2015 en 2016 en ook nu weer de favoriet, in de heenwedstrijd moest Kruibeke vol aan de bak na een 0-2 voorsprong voor onze roodhemden en moest SKW slechts in het slot buigen en een 4-3 toestaan. Spanning verzekerd dus voor deze avond.

In het eerste kwart leken de bezoekers SKW bij de keel te willen grijpen, en startten aan een verschroeiend tempo. Na 5 minuten leverde dat een doelpunt op wanneer een afgeweerde bal bij Miel Baeyens komt twijfelt deze niet en zijn zwabberbal eindigt via de vingertoppen van Maurice in doel: 0-1. Kruibeke wil het snel afmaken maar een verdediging onder leiding van uitblinkers Joshua en Emile houden het samen met Matteo en Sander vrij gesloten. Toch komt SKW 1 maal goed weg wanneer door een misverstand, ditto botsing, tussen Maurice en Matteo de bal in het bezit komt van een aanvaller op de achterlijn. Deze kiest echter voor persoonlijk succes en treft het zijnet. Aan de overzijde zijn er 2 goede pogingen van SKW. Een eerste poging van Keano gaat over bij een tweede poging na een heerlijke dribbelbeweging en panna gaat tegen de doelman. Eerste break bij 0-1.

Tweede kwart begint met een mokerslag voor SKW. Na amper 25 seconden wijkt een schot van Yoran Pasemier, de absolute uitblinker bij de bezoekers en niet voor niets op de radar van RSC Anderlecht, af en gaat zo binnen in de linkerbenedenhoek. Pech voor SKW want in plaats van naast staat nu de 0-2 op het bord. SKW reageert echter zoals het moet, met strijd wilskracht en goed voetbal. Een eerste corner wordt geblokt maar de tweede hoekschop geeft de thuisploeg een levenslijn. Tristan kopt de hoekschop van Rune gekruist voorbij de doelman. Een verdediger springt zijn doelman bij en kopt de bal weg, hij stond echter achter de doellijn en zo is de aansluitingstreffer een feit: 1-2.  De verkleining van de score is ook zichtbaar op het terrein waar de wedstrijd evenwichtiger wordt. Voor Kruibeke volgen twee mooie kansen, eerst moet Maurice vol aan de bak na een schot van Baeyens en vervolgens spat een harde vrije trap uiteen op de paal. Aan de overzijde pakte de doelman uit met een ultieme redding na een kopbal van de verdediger richting eigen linkerhoek, en Rune kwam in de slotseconden van de eerste helft dicht bij de 2-2, maar zijn gekruiste bal koos de verkeerde kant van de paal met millimeters verschil. Rusten dus met 1-2 daarenboven krijgt SKW een nieuwe tegenslag te verwerken wanneer voor Gilles de wedstrijd erop zit met een handblessure na een ongelukkige val.

Derde kwart gaat SKW met goede moed op zoek naar de stunt, helaas gaat het snel fout. Kort na de aftrap gaat de bal verloren en via een razendsnelle omschakeling komt de bal bij Ben De Cock die oog in oog met Maurice niet faalt en de 1-3 binnen trapt. Ondanks deze opdoffer zet SKW in dit kwart zijn voet naast de bezoekers en zijn de beide verdediging baas in dit iets kansarmere derde kwart. Wachtebeke krijgt nog de beste kans op een nieuwe aansluitingstreffer. Rune profiteert van een aarzeling tussen doelman en verdediger, doch kan de doelman de bal met een knappe sprong nog in hoekschop verwerken.

In het laatste kwart speelt SKW, hou kan het ook anders, ridder of mis en kiest het vol voor de aanval. Het resulteerde in kleine kansjes na 2 mooie acties op rechts van een vrank en vrij spelende Tidiane, helaas vond de voorzet geen afnemer. Nadeel van deze speelwijze is dat Kruibeke naar hartelust kan omschakelen. Tot 4x toe pakt Maurice echter uit met knappe reddingen. 1x Moest hij zich toch gewonnen geven, op hoekschop pakte Pasemier uit met een harde volley die de lat laat trillen. Een strijdend Wachtebeke verliest op deze manier een wedstrijd die eigenlijk verdiende om de finale te zijn.

Zeer mooie wedstrijd tussen 2 U12 teams die hun reeks domineren bij de U13. Wachtebeke doet dat door op niveau1 alles te winnen met ruime cijfers, terwijl ze achteraf gezien makkelijk niveau2 op een jaar hoger konden spelen. Kruibeke doet dit al langer en wint zelfs alles U13 niveau3. Zo winnen de bezoekers de wedstrijd tussen de waarschijnlijk 2 beste ploegen van de jeugdcup U12.

SKW speelde met: M.Penneman; M.Thienpont; G.Verplancke; R.Corneillie; J.De Bruyne; T.Morival; E.Vereecken; K.Heye; S.Willems; T.Bah

Goals: 5': 0-1 M.Baeyens (9); 16': 0-2 Y.Pasemier (10); 17': 1-2 T.Morival (6); 31': 1-3 B.De Cock (11)

Grtz Wesley

Datum match