Charter voor de ouders

SK Wachtebeke heeft voetbalouders om trots op te zijn. U ook?

Jeugdopleiding: U maakt mee het verschil:

  • Wees een voorbeeld in stiptheid, zowel naar training als voor de wedstrijden. SK Wachtebeke is een vereniging die een kwalitatieve opleiding wil schenken aan uw kind volgens enkele normen en waarden. 
  • Wees zuinig met (a)sociale media en communiceer persoonlijk. Bij ziekte, blessure of andere afwezigheid van uw kind, verwittig dan zo spoedig mogelijk de trainer via een directe lijn (telefoon).
  • Voetbal is een teamsport. Wij rekenen op het engagement van uw kind en de ouders. Daarom vragen we uw kind te stimuleren om in de mate van het mogelijke alle trainingen en wedstrijden bij te wonen.
  • De trainer is het eerste aanspreekpunt bij sportieve of extra-sportieve problemen. Wees hierbij beleefd, discreet en persoonlijk. Indien een probleem niet kan worden uitgeklaard, richten we ons tot de coördinatoren onderbouw, middenbouw of bovenbouw, TVJO of een aanspreekpunt binnen het bestuur.
  • Schenk vertrouwen aan uw kind in het beleven van zijn/haar sport. Een positieve belangstelling zal door elk kind enthousiast onthaald en enorm gewaardeerd worden. Leg uw kind geen prestatiedruk op, maar focus op zijn/haar spelplezier en hun passie voor het spelletje.
  • Tot en met U-7 is één ouder per kind toegestaan in de kleedkamer. Stimuleer uw kind in zelfredzaamheid en denk met ons mee als club in het belang van een goede hygiëne. Sporten vraagt om achteraf snel gedoucht te worden.
  • Laat tijdens de wedstrijd de trainer 100% verantwoordelijk voor de voetbalinhoudelijke begeleiding van uw kind. Een kind leert het snelst wanneer het ruimte krijgt om zelf te ontdekken, fouten te mogen maken, zelf zijn keuzes te bepalen, hierin bijgestaan door één persoon: de trainer.
  • Ook een ouder mag plezier en enthousiasme uitstralen. Echter is jeugdvoetbal de sport van de kinderen en niet van ouders of trainers. Gedraag u sereen langs de zijlijn en geniet ervan om uw kind gezond te zien sporten samen met zijn vriendjes.
  • Scheidsrechters hebben geen coaching nodig. Ouders of trainers van de tegenpartij stellen zich misschien niet altijd even positief op als we zouden wensen. Echter is dit hun eigen verantwoordelijkheid en niet aan ons om hier tegen in te gaan. Laat ons ook op dit vlak in de eerste plaats zelf het perfecte voorbeeld geven.
  • Jeugdvoetbal is geen seniorenvoetbal in het klein. Championitis bij trainers en ouders is een vreselijke ziekte. In onze club gaat het om opleiden. Hierbij is het resultaat van de wedstrijd ondergeschikt aan de individuele ontwikkeling van elk kind.

U bent voor SKW een TOP-OUDER indien u zich opstelt als een LOYALE OPLEIDINGSPARTNER

Ook als ouder wensen wij u veel plezier binnen onze vereniging.
Geniet van onze SKW-kids!

cartoon