Club schorst jeugdtrainer die werd betrapt met cannabis

WACHTEBEKE - Nieuwsblad

SK Wachtebeke heeft een jeugdtrainer die werd betrapt met zes kilogram cannabis op zolder, geschorst. “We hebben besloten om de samenwerking onmiddellijk stop te zetten.”

Voetbalclub SK Wachtebeke schort tot nader order de samenwerking met haar trainer op nadat bekend raakte dat de man betrapt werd met meer dan zes kilogram cannabis. Bij de man uit Zaffelare trof de politie in 2016 een professionele cannabisplantage aan met restanten van 600 planten, 6,3 kilogram cannabis en verscheidene droogrekken. “SK Wachtebeke was helemaal niet op de hoogte van de beschuldigingen die tegen deze man liepen”, zegt voorzitter Piet Penneman. “Door de gang van zaken komt de goede naam van de club in een niet al te fraai daglicht te staan, terwijl de beschuldigingen die hem ten laste worden gelegd zich helemaal in de privésfeer afspelen. De trainer was op het ogenblik van de feiten zelfs niet aan onze club verbonden. Als bestuur van SK Wachtebeke hebben we besloten om de samenwerking met de trainer met onmiddellijke ingang op te schorten. Als de zaken bewezen worden zijn ze niet te verantwoorden tegenover spelers, ouders, collega-voetballers, sponsors en bestuur. Indien betrokkene zou veroordeeld worden voor de hem ten laste gelegde feiten, zal de samenwerking definitief gestopt worden. Wij nemen de nodige maatregelen zodat de clubwerking geen negatieve invloed zal ondervinden.”

De taak van de betrokken trainer wordt door zijn collega’s overgenomen. Penneman benadrukt met klem dat de club niets met de zaak te maken heeft. Op 25 september doet de rechter uitspraak in de zaak.